Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Conferentie provinciale en gemeentelijke Chinabanden

September 18 | 08:00 - 18:00

Haal meer economisch rendement uit Nederlands-Chinese zusterrelaties


In 2017 wordt gevierd dat 45 jaar officiële diplomatieke betrekkingen op ambassadeursniveau bestaan tussen Nederland en China. Tevens viert de Vereniging Nederland-China (VNC) haar 40-jarige bestaan. In dit speciale jaar presenteren wij een bijzondere conferentie op 18 en 19 september 2017 tijdens de ‘Week van de provinciale en gemeentelijke Chinabanden’, waarop de bestaande relaties tussen Nederlandse en Chinese steden en provincies hernieuwd, versterkt en verbreed worden. Alle Nederlandse steden en provincies die een (officiële dan wel officieuze) zusterrelatie met een Chinese overheid hebben worden gevraagd hun wederpartij uit te nodigen om deel te nemen aan de conferentie.

THEMA’S VAN DE ZUSTERSTEDEN CONFERENTIE

De thema’s van de Zustersteden conferentie zijn onder andere duurzame stedelijk ontwikkeling, sponge cities, water & milieu, agri & food, life sciences & health, cultuur & toerisme en ook de nieuwe zijderoute ‘One Belt One Road’. Deze thema’s bieden veel kansen voor het Nederlandse en Chinese bedrijfsleven en er is dan ook een duidelijke economische focus binnen de conferentie met mogelijkheden tot netwerken en matchmaking.

10-JARIGE OFFICIËLE ZUSTERRELATIE

Bij de organisatie van de conferentie werkt de VNC samen met haar officiële wederpartij in China, the Chinese People’s Association for Friendship with Foreign Countries (CPAFFC), het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de gemeente Den Haag en de provincie Zuid-Holland, die in 2017 ook haar 10-jarige officiële zusterrelatie met de Chinese provincie Hebei viert.

Details

Date:
September 18
Time:
08:00 - 18:00
Website:
https://www.vnc-conference.com/nl/

Organiser

Verening Nederland China (VNC)
Email:
http://www.vnc-china.nl/

Venue

The Hague Marriott
Johan de Wittlaan 30 Den Haag 2517 JR Netherlands + Google Map
Website:
http://www.marriott.com/hotels/travel/rtmmc-the-hague-marriott-hotel/