Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Topchef Richard Ekkenbus even terug uit Hongkong, kookt bij RIJKS®

January 26 - January 27

€180

Na een afwezigheid van 33 jaar is topchef Richard Ekkebus van het tweesterren restaurant Amber in Hongkong even terug in Nederland en kookt hij samen met chef Joris Bijdendijk op 26 en 27 januari in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Ekkebus werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnaire, Alain Passard en Guy Savoy. Na een indrukwekkende carrière in keukens over de hele wereld aanvaardde hij de rol van executive chef voor The Landmark Mandarin Oriental in Hong Kong.

Onder zijn supervisie werd Amber, het moderne Franse restaurant van het hotel, bekroond met een nr. 56 ranking in the World’s 100 Best Restaurants 2018 lijst en nr. 7 ranking in the Asia’s 50 Best Restaurants 2019 lijst. Voor het tiende opeenvolgende jaar behield Amber zijn twee Michelin-sterren in de Michelingids voor Hong Kong en Macau 2018.

“De gerechten op ons menu zijn echte Amber-klassiekers” zegt Ekkenus. “Het is voor ons team inspirerend om te mogen koken in het restaurant van een van de meest iconische musea van de wereld het Rijksmuseum; een locatie met zoveel geschiedenis van mijn thuisland. Het zal ons in staat stellen om in contact te komen met de rijke Nederlandse geschiedenis en met name de Gouden Eeuw waar Hollanders de wereld rondtrokken op zoek naar exotische specerijen. Ikzelf ben een echte culinaire zigeuner en deze tour door Europa, Afrika en Azië is een ware reis in de zoektocht naar inspiratie voor Amber 2.0 “, aldus Ekkebus.

Samen bereiden Bijdendijk en Ekkebus gedurende het weekend van 26 en 27 januari een speciaal menu. Het bestaat uit 8 gangen tijdens de lunch en diner a €180 p.p. De laatste tafels zijn voor de lunch op zaterdag zijn te reserveren via: rijksrestaurant.nl/rijksxamber

De beschikbare aankomsturen zijn in de reserveringsmodule aan de rechter kant van de pagina te zien.

Details

Start:
January 26
End:
January 27
Cost:
€180
Website:
http://www.rijksrestaurant.nl/rijksxamber/

Venue

Restaurant Rijks
Museumstraat 2
Amsterdam, 1071 XX Netherlands
+ Google Map